Hopp til innhold
logo

Roar Thon hos HDO i anledning sikkerhetsmåned

Oktober 2021 markerte den ellevte gjennomføringen av nasjonal sikkerhetsmåned i Norge. 

Publisert 12.11.2021
Sist oppdatert 05.01.2023

Portrett av Roar Thon
Bilde: Roar Thon, hentet fra NSM.

For HDO er digital sikkerhet selvsagt et viktig fundament i vårt arbeid, der vi er avhengige av å ha med oss samtlige medarbeidere på sikkerhetsdugnaden. Derfor benyttet vi oktober til å sette noen sikkerhetsrelaterte aktiviteter på agendaen. Blant annet har alle ansatte gjennomført e-læringskurs via NorSIS’ partner Motimate. Gjennom plattformen har vi vært igjennom motiverende kurs der målet har vært å heve kunnskapen på digital sikkerhet og dermed bidra til en sikrere digital hverdag for alle.

Et høydepunkt var midlertid i forrige uke da vi var så heldige å få besøk av en av landets mest etterspurte foredragsholdere; fagdirektør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, Roar Thon. Han holdt foredraget «Sikkerhet i en usikker tid – om digitale trusler, risiko, sårbarheter og tiltak». Med sin fantastiske formidlingsevne beskrev han hvordan mennesker bruker teknologi, samt hvordan dette påvirker sikkerheten i samfunnet, hos virksomheter og for enkeltpersoner. 

Faktum er at digitale trusler og risiko øker, det oppleves en kunnskapsmangel på feltet og selv virksomheter med betydelige sikkerhetsressurser kan rammes. Alle kan vi være mål for digitale angrep og det «… kan til og med skje på Gjøvik». Roar poengterte at det er viktig at ansatte gis kunnskap, kompetanse og situasjonsforståelse for å stå bedre rustet mot slike angrep. Balansen i sikkerhet og åpenhet, samt det å vurdere hva som bør beskyttes og hvorfor, var også et tema. 

Vi takker Roar for et interessant, informativt og underholdende foredrag om et veldig viktig tema!

​​

Fant du det du lette etter?