logo Helsetjenestens driftsorganisasjon for nødnett

Driftsmeldinger

HDO sender ut varslinger på planlagt arbeid til personer som er meldt inn som mottakere av dette. Det er innimellom nedetid som ikke er planlagt på grunn av feil, og dersom det er feilsituasjoner som varer over lengre tid vil det komme informasjon rundt dette her.

Publisert 20.08.2018
Sist oppdatert 05.01.2023

​Varsling av planlagt arbeid

HDO sender ut varslinger på planlagt arbeid i Nødnett og tilknyttet kontrollromsløsningen. Dette sendes til de kontaktene som er oppnevnt til å motta dette. Det er viktig at HDO får beskjed dersom det er endringer på hvem som skal motta disse, slike endringer kan sendes til kundemottak@hdo.no​. Varslingsrutinene som gjelder er som følge:

  • 14 dager før: Varslinger av større art varsles 14 dager før med e-epost. 

  • 5 dager før: Varslinger av mindre art

  • 2 dager før: Påminnelse ved varslinger av større art. E-post eller kontakt pr telefon

  • Under arbeidet: Dersom det er behov for å stoppe en planlagt jobb må HDO kontaktes så snart som mulig før aktuelt tidspunkt for å ha mulighet til å få leverandøren til å stanse jobben. Kontakt HDO ved å ringe 61182800 / 08915

HDO legger fargekoder på varslinger. Legger på gul bakgrunn på de jobbene som vil gi større konsekvenser operativt med nedetid på nødnett i et større område, ICCS/operatørplasser som blir nede, jobber hvor operatør må logge av på i et tidsrom ol.

Vanlige varslinger av mindre art, for eksempel nede tid på en basestasjon vil bli sendt med hvit bakgrunn.​

Slik vil en driftsmelding se ut (PDF) - Driftsmeldinger.pdf